Verzorging haarwerk

Verzorging haarwerk

Onderhoud van uw haarwerk
Hoe was je een synthetisch haarwerk of een echt haarwerk en hoe onderhoud u uw haarwerk op de juiste manier?
Het is erg belangrijk dat een haarwerk op de juiste manier gewassen wordt. Wij hebben een stappenplan voor u gemaakt waarin stap voor stap staat beschreven hoe u dit het beste kunt doen. Naast het stappenplan kunt u ook het filmpje kijken. Ook het onderhoud en de verzorging van uw haarwerk is van belang om de kwaliteit goed te houden. Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Stappenplan van echt haarwerk wassen

Wat is de juiste manier voor het wassen van echt haarwerk?
Een echt haarwerk is afkomstig van donorhaar. Dit zogenaamde donorhaar is een natuurlijk materiaal wat met veel zorg behandeld moet worden. Bij het wassen van uw echte haarwerk is het erg belangrijk om ons stappenplan nauwkeurig te volgen. Als u uw haarwerk op de juiste manier wast, blijft het donorhaar langer mooi en kunnen wij de kwaliteit van uw haarwerk waarborgen.

Stap 1
Wij adviseren u, voordat u uw haarwerk gaat wassen, dit goed door te borstelen zodat er geen klitten meer in zitten. Doet u dit niet dan kan het zijn dat bij het opdrogen van uw haarwerk er veel klitten in uw haarwerk zitten, deze zijn er lastig uit te kammen.

Stap 2
Draai nu voorzichtig uw haarwerk binnenstebuiten. Zorg er echter wel voor dat de haren altijd naar beneden blijven hangen. Op deze manier blijft het donorhaar goed en stevig op zijn plek zitten.

Stap 3
Houdt uw haarwerk met de richtig naar beneden onder een straal lauw water. Kneed ( let op: niet wrijven! ) voorzichtig de shampoo door het haar heen. Spoel de shampoo vervolgens met de haarrichting naar beneden weer uit. Dit herhaalt u nogmaals.

Stap 4
Draai uw haarwerk weer terug zodat het binnenwerk weer aan de binnenzijde zit. De volgende stap is het aanbrengen van de balsem in uw haarwerk. Wrijf voorzichtig de balsem door het haar en kam dit met een grove kam van boven naar beneden. Leg daarna uw haarwerk een aantal minuten in een handdoek. Herhaal stap 3 voor het uitspoelen van de balsem. Gebruik ook hier weer lauw water. Wat u niet moet doen is, uw haarwerk in uw wasbak laten liggen. Het haar kan dan namelijk alle kanten op en er kunnen klitten ontstaan in uw haarwerk die u er niet meer uit krijgt.

Stap 5
Spray de 2-in-1 conditioner over uw haarwerk en kam dit er doorheen. Deze conditioner houdt schadelijke UV stralen tegen en geeft extra verzorging aan uw haarwerk. Wij adviseren om deze spray dagelijks te gebruiken bij zonnig weer.

Stap 6
Nu kunt u uw haarwerk in het gewenste model föhnen, stylen of laten drogen. Doet u dit niet dan krijgt u misschien niet het gewenste resultaat.

Stap 7
Wij adviseren u om na twee à drie wasbeurten een haarmasker aan te brengen op uw haarwerk.

Stap 8
Om uw haarwerk te beschermen en te voeden is het raadzaam om een haarolie te gebruiken. Met het gebruik van de haarolie pluist het haar minder. Deze kan na het wassen en eventueel tussendoor worden aanbracht op

Onderhoud van uw echt haarwerk
Het onderhoud van een echt haarwerk vraagt om tijd en goede producten. Wij bieden u graag de mogelijkheid aan om het onderhoud van uw haarwerk uit handen te nemen. Vraag ons naar mogelijkheden.

Door het dragen van uw haarwerk kunnen er haren uitvallen. Om uw haarwerk weer op te vullen met donorhaar kunnen deze haren handmatig worden bijgeknoopt. De kosten zijn voor u zelf. Heeft u vragen over het bijknopen van uw haarwerk dan horen wij dit graag van u.

Door de zon kan kan de kleur van uw haarwerk lichter worden. Wij bieden u de mogelijkheid aan om deze kleur weer op te laten frissen. Deze kosten zijn voor eigen rekening.

Haarwerken met een permanent behandeling kunnen na verloop van tijd wat uitzakken. Dit is een natuurlijk proces, wij kunnen hier geen garantie voor bieden. Het haar van uw haarwerk is behandeld donorhaar. Dit haar moet met extra zorg worden behandeld. Het stylen van uw haarwerk met een stijl- of krultang kan zeker. Let wel op dat u de temperatuur laag houdt, anders is er kans dat uw haarwerk kan verschroeien. In onze salon bieden wij beschermende producten aan.

Wij willen u graag adviseren.

Succes!

Stappenplan voor het wassen van een synthetisch haarwerk

Wat is de juiste manier voor het wassen van synthetisch haarwerk?
Synthetisch haarwerk is vaak niet te onderscheiden van een echt haarwerk. Een groot voordeel van een synthetisch haarwerk is, dat het tijdens het wassen haar vorm en model behoudt. Dit haarwerk is in onderhoud makkelijk in gebruik. Het wassen doet u namelijk maar 1x per 4 à 5 weken. Hoe minder u uw synthetische haarwerk wast, hoe langer wij de kwaliteit van uw haarwerk kunnen waarborgen. Wij raden u aan om ons stappenplan nauwkeurig te volgen om uw synthetische haarwerk in goede staat te behouden.

Stappenplan voor het wassen van een synthetisch haarwerk

Stap 1
Draai uw synthetische haarwerk binnenstebuiten en leg dit in een wasbak gevuld met lauw water.

Stap 2
Kneed vervolgens zachtjes de shampoo in uw haarwerk. ( let op: niet wrijven! ) Spoel dit zorgvuldig uit met lauw water.

Stap 3
Vervolgens brengt u nogmaals de shampoo aan op uw haarwerk in een wasbak met schoon lauw water. U ziet dat de shampoo nu veel meer schuimt dan de eerste keer. Laat de shampoo nu 10 minuten intrekken in het sopje. Hierna spoelt u de shampoo weer zorgvuldig uit.

Stap 4
U vult opnieuw uw wasbak met schoon lauw water en voeg nu een goede scheut balsem toe. Deze balsem geeft het haar de juiste verzorging om te herstellen. Laat uw haarwerk minimaal 10 minuten intrekken met deze verzorgende balsem. Op deze manier kan de synthetische vezel zich weer opvullen om te herstellen. Hierna spoelt u de balsem uit met lauw water.

Stap 5
Leg uw gewassen haarwerk in een droge handdoek en druk voorzichtig zodat het meeste vocht uit uw haarwerk gaat. Let op: Synthetische haarwerken kunnen niet tegen wrijving!

Stap 6
Daaropvolgend draait u uw haarwerk weer terug met het haar naar buiten en spuit u dit in met de conditioner spray. Wij adviseren circa 4x te sprayen voor het gewenste resultaat.

Stap 7
Zet het haarwerk op uw standaard en breng het met uw vingers weer in model. Om het gewenste model weer terug te krijgen is het aan te raden om het haarwerk wat op te schudden.