Vergoeding verzekering

Vergoeding verzekering

Bij de meeste verzekeringen heeft u recht op een vergoeding van uw haarwerk of pruik bij langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling. Door het dragen van een (op maat gemaakte) natuurlijke ogende pruik of haarwerk kunt u zich weer op en top vrouw voelen en dit ook uitstralen. Wij verzekeren u dan ook van een mooi aangemeten pruik of haarwerk dat echt bij u past.

Vanuit de zorgverzekering (basis en aanvullend) zijn er diverse vergoedingsmogelijkheden voor een pruik of haarwerk. Hieronder wordt verteld welke vergoedingen mogelijk zijn.

Vergoeding basisverzekering
Vanuit de basisverzekering kunt u aanspraak maken voor een vergoeding van uw pruik of haarwerk. Er geldt een maximale vergoeding van 419,50 euro per jaar. Als het haarwerk duurder is, zal het verschil door de verzekerde zelf worden bijbetaald, tenzij u een aanvullende verzekering heeft.

Vergoeding aanvullende verzekering
Diverse zorgverzekeraars hebben een vergoeding voor pruiken en haarwerken. U komt voor deze vergoeding in aanmerking als u een aanvullende verzekering hebt en uw pruik of haarwerk duurder is dan de maximale vergoeding die geldt vanuit de basisverzekering. Met andere woorden, de zorgverzekeraar zal eerst vergoeden vanuit de basisverzekering (eigen risico van toepassing) en vervolgens bekijken wat de aanvullende verzekering daarbovenop nog vergoedt.

Check welk bedrag er door uw verzekeraar vergoed wordt voor een haarwerk