Natuurlijke haarwerken

Natuurlijke haarwerken

Natuurlijke pruiken, haarwerken en haarstukjes

Ik ben ervan overtuigd, en dat is tevens ook mijn missie, dat een pruik, haarwerk of haarstukje natuurlijk moet ogen.
Stel u vraagt op straat aan een willekeurig persoon wat hij of zij associeert met een pruik, haarwerk of haarstukje. De kans is dan groot dat diegene zegt, ‘je ziet dat het niet echt is.’ Maar er wordt vergeten dat een goede pruik, haarwerk of haarstukje niet onderscheiden kan worden van echt haar. Je ziet dus alleen de ‘neppers’, want ja, die worden jammer genoeg nog steeds verkocht.

Wat is een haarwerk?

We hebben het over pruiken, haarwerken, haarstukjes en alternatieven. Dit kan allemaal nogal verwarrend klinken, daarom een woordje uitleg. Er bestaan heel veel verschillende benamingen voor kunsthaar. Haarwerk is de overkoepelende benaming voor elk haarwerk, gemaakt van synthetisch haar of echt haar, dat gemaakt is om een hoofd te bedekken, dunner haar dikker te laten lijken of kale plekken te camoufleren.
* Haarwerk / Pruik = volledige bedekking van het hoofd (wel en niet al dan niet handgemaakt, synthetisch en echt haar)
* Haarstukje = een klein stukje van kunsthaar of echt haar als opvulling/aanvulling

Uw haar is een deel van u

Haarverlies is voor de meeste vrouwen heel ingrijpend. Het gevoel van vrouwelijkheid hangt nauw samen met het haar. Dat maakt de stap om een pruik, haarwerk of haarstukje te gaan dragen dan ook groot.
Daarom zoek ik samen met u naar de meest geschikte oplossing. U kunt bij mij terecht binnen 5 werkdagen voor de nodige informatie.
Dit is geheel vrijblijvend.

Wat is een goed ogend en natuurlijk haarwerk?

Tegenwoordig is een haarwerk heel mooi van kwaliteit. Een synthetisch of echt haar haarwerk (pruik) of haarstukje kan door een vakkundig haarwerkspecialist zo worden aangemeten dat het niet van echt is te onderscheiden. Het is een kwestie van feeling, vakkundigheid en een stukje mensenkennis. En zoals er verschil bestaat in de kwaliteit van kappers, is die er ook bij haarwerkers/pruikenspecialisten.
Maar wanneer zit een haarwerk nou goed en oogt deze natuurlijk?

Het haarwerk…
* moet de juiste maat hebben.
* moet mooi bij uw gezicht passen (lang of kort model).
* moet vloeiend aansluiten op uw stijl (modern, klassiek, pittig, rommelig)
* moet qua kleur goed bij u passen (dit is al een kunst bij eigen haar)
* moet als geheel natuurlijk ogen, waar nodig knippen wij het model bij.

Het is niet fijn om een pruik of haaropvulling te dragen, maar het maakt het leven wel draaglijker wanneer u ziek bent of wanneer uw haar dunner wordt. Met een goed aangemeten haarwerk bent u weer even anoniem of kunt u zich zekerder voelen. U voorkomt onnodige opmerkingen of vragen van vreemden. Daarnaast is het een extra bescherming tegen de kou.