Mediceuticals

Saturate Shampoo

Mediceuticals
Voor wie: chemotherapie en hormoongerelateerde problemen. Mediceuticals Saturate Shampoo zorgt er voor dat de droge hoofdhuid en overmatig haaruitval wordt vermindert. Deze effectieve shampoo stimuleert de nieuwe haargroei, waardoor het haar voller en mooier terug komt. Het bestanddeel Estrolin zuivert en ontgift de hoofdhuid.

Gebruiksaanwijzing:
Verdelen over nat haar, 2-3 minuten laten inwerken en vervolgens uitspoelen.


Therapeutic Conditioner

Mediceuticals
Voor wie: chemotherapie en hormoongerelateerde problemen.
Mediceuticals Therapeutic Conditioner ook wel de handcrème voor de hoofdhuid genoemd. De conditioner verzacht en kalmeert de jeukerige, droge en/of strakke huid en kan over heel het lichaam gebruikt worden.

Gebruiksaanwijzing:
Het haar op de normale manier wassen met Saturate Shampoo. Vervolgens handdoekdroog maken en de Therapeutic Conditioner verdelen op de hoofdhuid en over het haar. 2-3 minuten laten inwerken en vervolgens goed uitspoelen.


Cellagen Spray

Mediceuticals
Voor wie: chemotherapie en hormoongerelateerde problemen.
Mediceutical Cellagen Spray ondersteunt het verminderen van overmatig haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei. Bij het gebruik de nevel verdelen over de droge hoofdhuid en masseer met de vingertoppen zachtjes in. Uitspoelen hoeft niet.

Gebruiksaanwijzing:
Bij het gebruik de nevel verdelen over de droge hoofdhuid en masseer met de vingertoppen zachtjes in. Uitspoelen hoeft niet. Twee maal per dag aanbrengen. De huid kan na het aanbrengen een rode gloed vertonen, deze verdwijnt na ca. 20 minuten.
Extra informatie voor chemotherapie
Afhankelijk van de chemotherapie kan het haar uitvallen. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat gezonde cellen worden aangetast. De haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt.

Nog een aantal tips voor de hoofdhuid tijdens chemotherapie.
– Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop.
– Wees voorzichtig met uw hoofdhuid in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn.
– Voor een optimaal resultaat adviseren wij om reeds te starten met het gebruik van haarverzorgingsproducten van Mediceuticals vóór de chemo-behandeling. Salon San wilt u hier graag in begeleiden en een passend advies geven.

Wilt u meer informatie over de haarverzorgingsproducten van Mediceuticals neem contact met ons op.