Kleuren

Haarkleurtechnieken

Er zijn veel verschillende technieken om je haar te kleuren, de mogelijkheden op het gebied van haarkleuringen is tegenwoordig onbeperkt. Je hebt wel te maken met de kwaliteit van je haar als je de mogelijkheden gaat bekijken. Ik bespreek dit graag van te voren zodat ik je kleurgeschiedenis kan bepalen, en aan de hand daarvan gaan we in overleg samen bepalenwelke kleuring het gaat worden.

Een aantal mogelijkheden van wat mogelijk is staat hieronder beschreven:

Uitgroei bijwerken

Heeft u een uitgroei van een kleuring en wil u die bijgewerkt hebben met een bijpassende kleur, dan verven we alleen de aanzet.

Balayage

Kort samengevat zijn het subtiel ingezette highlights die een sunkissed look aan je haar geven. Balayage is afgeleid van het Franse woord voor veeg. De balayage wordt dan ook als een soort veeg ingezet in je haar in de vorm van een V. Dit wordt vanuit de losse pols gedaan. Bij de balayage werken we ook niet met folies, zoals je bijvoorbeeld wel bij highlights gewend bent. De balayage wordt lager ingezet dan highlights, dus niet vanaf je hoofdhuid en er worden meestal zachte kleuren gebruikt. Hierdoor heb je nauwelijks uitgroei en hoef je het maar om de 4 à 5 maanden bij te werken. De techniek houdt rekening met de valling van je haar en geeft daardoor een oplichtend en natuurlijk effect, waardoor het haar er gezonder uitziet.

Ombre

Hier is de overloop van donker bij de haaraanzet, naar een lichtere kleur in de punten. Balayage en ombré hebben wel iets van elkaar weg, alleen zijn er bij een balayage veel meer kleuren in het haar aanwezig die mooi natuurlijk in elkaar overlopen en bij ombré gaat het vooral om de lichte onderkant van het haar. Bij balayage is rondom het gezicht het haar ook wat lichter van kleur, en loopt die mooi over naar de achterkant. Dit zorgt voor een mooie, frisse blik.

Dip dye

De dip dye was een van de eerste trends die zich nu op een mooiere en natuurlijkere manier heeft gevormd tot de balayage. Bij dip dye is de aanzet de basiskleur, tot ergens halverwege het haar, hier wordt het dan ineens licht tot aan de punten. De overloop is niet natuurlijk.

Bronde

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de ombre. Bij bronde is de basis donker en wordt er een klein percentage opgelicht. Hierbij wordt vooral gewerkt met meerdere bruintinten, maar soms ook met wat (donker)blonde plukken.

Babylights

Babylights zijn lichtere plukken aan de voorkant, rondom het gezicht, met een zacht verloop naar achteren. De plukjes vooraan worden vanaf de hoofdhuid ingezet en verder naar achteren zakt dit steeds verder naar beneden. Leuk voor als je toch net wat meer ‘zomer’ in je haar wilt toevoegen.

Highlights

High- en lowlights worden gezet vanaf de hoofdhuid tot in de punten. Meestal worden de plukken in (aluminium)folie gedaan. Het nadeel van highlights is dat je na een paar weken al een uitgroei hebt. Het scheelt dan wel dat er nog plukjes tussen zitten met je eigen haarkleur, waardoor het wat beter overloopt dan een totaal kleuring.

Ecaille

Kenmerkt zich door gouden highlights die je haar er glanzend en sunkissed uit laten zien. De baby highlights gaan gepaard met rijke karameltonen in het haar. Deze techniek is perfect om wat warmte in je haar aantebrengen en het geeft diepte aan je haar.

Een mooie haarkleur is belangrijk. Het vergroot je zelfvertrouwen en versterkt je uitstraling. Ik geef u graag advies over de mogelijkheden.